tisdag 17 maj 2011

Alternativ till cykling i regn

Cykling i kul. Men håll med om att det är opraktiskt att cykla i regn när man bor i lägenhet? Visst, badkaret funkar. Baby wipes lika så, men på det hela taget hade en vattenslang varit att föredra. Men bara för att det regnar behöver man väl inte hålla sig stilla på rumpan?

Det finns de som måste komma iväg utanför hemmet för att träna. Mina kriterier för träning är att träningskläder ska vara på och ett träningspass ska pågå i minst 45 minuter. De kriterierna kan man ju uppfylla var man än är någonstans. Familjen vill slå ett slag för hemmaträningen. Hur praktiskt som helst, speciellt när man inte har möjlighet att lämna hemmet. Man behöver inte så mycket redskapsmässigt. Ett hopprep, några vikter kanske. En matta. Jägarsitsen kräver ju enbart en vägg. Djupsteg kräver bara ett golv. Det finns nästan oändligt med alternativ, men om vi nu ska tipsa om några kära kompisar här hemma så blir det dessa.

Alternativ 1. TRX. Styrketräning för hela kroppen. Användbart träningsredskap som endast kräver en dörr och TRX-band. Funkar lika bra att utöva i träningskläder som i pyjamasbyxor.


Alternativ 2. Yoga på DVD. Kräver endast en DVD-spelare och en yogamatta. Bra komplement till styrketräning och konditionsträning.


Alternativ 3. Löparskorna. Har man inget löpband hemma så behöver man ju förstås ta sig utomhus, men det kräver inte så mycket planering. Och för oss som är lite bundna till hemmet pga sovande barn, eller föräldraledig eller dylikt - det går jättebra att springa med vagn! 15 kg extra vikt, och lite motvind på det så får man en bra genomkörare inför cykelpassen. Tips! Kombinera löprundan med sovdags i vagnen och hela familjen kan vara med. En ljummen sommarkväll kan väl inte utnyttjas på bättre sätt?

Men imorgon ska det väl bli cykelväder?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar